Προτεινόμενα Ελάχιστα Όρια Αμοιβών Μηχανικών

Σας προωθούμε για διαβούλευση την προεργασία που κάναμε για τα προτεινόμενα ελάχιστα όρια αμοιβών μηχανικών για μελέτες, επιβλέψεις και εργασίες που δεν περιλαμβάνονται στον κώδικα αμοιβών του ΤΕΕ:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ.pdf

Παρακαλούμε για τις παρατηρήσεις, τις διορθώσεις και τις προτάσεις σας μέσω του mail του Συλλόγου (spme.messinias@gmail.com) ή τηλεφωνικά (Βασίλης Παπαευσταθίου, τηλ. 6944776332) μέχρι τις 31 Αυγούστου, ώστε η προσεχής σύγκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου να επικυρώσει τον τελικό τιμοκατάλογο. 

Περισσότερα

Ασφαλιστική Ικανότητα – Ένα Προνόμιο για Λίγους

Ας μιλήσουμε με νούμερα 

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολεί  τον κλάδο μας, και κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, είναι το ασφαλιστικό, αφού οι συνάδελφοί μας καλούνται μηνιαία πια, να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά. Η αδυναμία των μηχανικών για κάλυψη των απαιτούμενων εισφορών τους αρχίζει να φαίνεται κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης (εντονότερα μετά το 2012), και αυξάνεται με τα χρόνια, αφού δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διευκόλυνση, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι μηχανικοί να αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Περισσότερα

Υποδείγματα Διαγράμματος Κάλυψης σε dwg / Νέο site

Με Εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ εγκρίθηκαν δύο υποδείγματα διαγράμματος κάλυψης, ένα για εντός εγκεκριμένου σχεδίου περιοχές και ένα για εκτός εγκεκριμένου σχεδίου περιοχές, ώστε να εναρμονιστούν οι αρχιτεκτονικές μελέτες με τις προδιαγραφές του άρθρου 157 του ν.4951/2022 (Α΄ 129).

Περισσότερα
φάκελοι με ψηφοδέλτια

Αποτελέσματα Εκλογών 2023

Οι εκλογές του ΣΠΜΕ (για κεντρικό, τοπικό & εξελεγκτική επιτροπή) ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 02 Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 95).

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τις προηγούμενες εκλογές.

Οι εκλογές ανέδειξαν πρώτη δύναμη την Δ.Κ.Μ. στο Κεντρικό και πρώτο σε ψήφους τον Βασίλη Παπαευσταθίου για το Τοπικό Τμήμα.

Περισσότερα

Συνάντηση για την εκτός σχεδίου δόμηση

Αύριο Παρασκευή 17/03 στις 11.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο ισόγειο του Νέου Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί μία πρώτη συνάντηση και αρχική ενημέρωση μεταξύ συναδέλφων για το θέμα που έχει προκύψει κυρίως με την εκτός σχεδίου δόμηση κατόπιν της απόφασης του ΣΤΕ. Όποιοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να έρθουν. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για το εν λόγω θέμα με πρωτοβουλία του ΣΥΜΕΛΕΜ, του ΣΠΜΕ και του ΤΕΕ Μεσσηνίας.