Συνάντηση στον Δήμο Μεσσήνης

Συνάντηση στον Δήμο Μεσσήνης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο των καταγεγραμμένων αναγκών των μελών του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας, συναδέλφων μηχανικών, και των θεμάτων που προκύπτουν από τις κατα τόπους Υπηρεσίες Δόμησης, το Δ.Σ. συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γιώργο Αθανασόπουλο και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Βασίλη Κουτίβα.

Κατά την συνάντηση μεταφέρθηκαν τα αιτήματα των πολιτικών μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών προς την Υ.Δομ. Μεσσήνης, αλλά και τα ζητήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν το σύνολο των Υ.Δομ. από μηχανικούς του Δημοσίου.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το ζητημα της εκτός σχεδίου δόμησης, ο συγκεντρωτικός χαρακτήρας λειτουργίας των Υπηρεσιών και οι χρόνοι ελέγχου που απαιτούνται για την διεκπεραίωση των αιτημάτων, αλλά και η δημιουργία ενός gis που θα διευκολύνει τους συναδέλφους μηχανικούς, ενώ τονίστηκε και ο θετικός τρόπος που λειτουργεί το αρχείο ως προς τους χρόνους εξυπηρέτησης και την αμεσότητά του. 

Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν σε λίγους μήνες ξανά την συνάντηση για να ανιχνεύσουν αν βελτιώθηκαν τα ζητήματα που συζητήθηκαν. Παρόμοιες συναντήσεις θα πραγματοποιήσει το Δ.Σ. και με τις άλλες Υ.Δομ.