Συνάντηση με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος και την Υ.Δομ.

Συνάντηση με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος και την Υ.Δομ.

Συνάδελφοι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο των καταγεγραμμένων αναγκών των μελών του Συλλόγου, συναδέλφων μηχανικών, και των θεμάτων που προκύπτουν από τις κατα τόπους Υπηρεσίες Δόμησης, συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, την Προισταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Ποιότητας Ζωής κ. Μαρία Σταυροπούλου και τον Προιστάμενο του Τμήματος της Πολεοδομίας κ. Χρυσοβαλάντη Κότση, αλλά και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τρόποι για να μειωθούν οι χρόνοι διεκπεραίωσης των αιτημάτων των μηχανικών και των πολιτών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, αντιμετωπίζοντας τις χρονικές καθυστερήσεις που παρουσιάζονται, αλλά και τρόπους να γίνεται αμεσότερη η τηλεφωνική ενημέρωση, δεδομένης της απόστασης που απαιτείται από κάποιον μηχανικό για να εξυπηρετηθεί από την Υ.Δομ. 

Παράλληλα, έγινε προσπάθεια να εξευρεθεί λύση με την ψηφιοποίηση του αρχείου της Υπηρεσίας και με την συνδρομή φωτοτυπικού κέντρου να γίνει πιο εύκολη η απόκτηση αρχείων των οικοδομικών αδειών και των σχεδίων από τους συναδέλφους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και δεσμευτήκαμε να την επαναλάβουμε ξανά λίγους μήνες μετά, ώστε να αξιολογηθεί η πορεία των προτάσεων που συζητήθηκαν.